Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 69, 70 ve 71 aylık olanları velisinin yazılı talebi bulunması halinde okul öncesi eğitime yönlendirir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir. 72 aydan (6 yaştan) daha büyük çocuklar için okul kaydı zorunludur.
Okul Öncesi Aylık Ücreti 650 liradır.
Okula gelerek Diploma yerine geçen belgeyi (A4 Kağına işlenmiş diploma bilgileri) almak için okul tarafından hazırlanan dilekçeyi doldurmak, Nüfus Cüzdan fotokopisini vermek. cep teleonu numarasını ve mezun olunan yıl bilgisini paylaşmak gerekmektedir.
Müdüre ait 05540184440 numarasını acil bir durumda herhangi bir zamanda arayabilirsiniz.
Anasınıfı olarak bilinen fakat resmiyetin hiç bir yerinde Anasınıfı olarak geçmeyen Okul Öncesi Eğitimi 2024-2025 Eğitim senesi için kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık çocukların kaydı yapılır.
Harflerin sadece şekilleri ve sesleri öğretilimektedir. Harfleri birleştirme yapılmamaktadır.
Okul Öncesi A, B, C, D ve E olmak üzere 5 sınıf vardır.
Evet. Okul Öncesi Sınıflarımızda 2024 yılında yenilenen OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI uygulanmaktadır.
İngilizce Eğitimi İlkokulun 2, 3 ve 4. Sınıfında verilmektedir.
Hem okul öncesi hem de ilkokul öğrencilerine ücretsiz bir şekilde öğrenci belgesi düzenlenmektedir.
Öğrenciler okul saatleri içinde hastalık, yaralanma, velinin acil durum talebi gibi zaruri sebeplerle okul dışına verilebilmektedir. Bunun dışında zaruri olmayan sebeplerle veliler istekte bulunsa dahi öğrenciler okul saatinde dışarı verilmemektedir. Okul çıkış saatinde ise velinin tek başına okul dışına çıkabilir imzalı izni ve kime verileceği bilgisiyle öğrenci dışarı verilebilmektedir.
Okul Öncesi ve Otizm sınıflarına kazanımlarına göre gelişim raporu hazırlanır. İlkokulda daha önce 4. sınıflar için sınav yapılırken 2024 yılı itibariyle sınavlar kaldırılmış ve karneye GELİŞTİRİLMELİ, İYİ ve ÇOK İYİ şeklinde gelişim gösteren ifadeler yazılmaktadır.
Toplum tarafından sınıfta kalma olarak bilinen "sınıf tekrarı" özel durumlar dahilinde velinin isteğine göre gerçekleşebilmektedir. Örneğin engeli bulunan öğrenci velisi çocuğunun bir defaya mahsus sınıf tekrarı yapmasını isteyebilir.
Evet. RAM (Rehberlik Araştırma Merkezi) yabancı uyrukla öğrencilerin okulda özel eğitim görebilmesi için özel eğitim değerlendirme raporu düzenlemektedir.
Sınıf Öğretmeni internetteki e-rehberlik modülünden öğrenciyle ilgili bir çok soruya cevap veren bir form doldurur. Müdür formu onaylar. RAM (Rehberlik Araştrıma Merkezi) bu formu görür. Veli, çocuğunun 4 vesikalık fotoğrafı, kimlik fotokopisi ve kendi kimlik fotokopisiyle Vezneciler'deki RAM'a gidip randevu alma almalıdır. Giderken çocuğunu götürmeyebilir. Bunun yanında https://ramdevu.meb.gov.tr/ sitesinden de randevu alabilir. Tüm bunlardan önce halk arasındas "heyet raporu" olarak bilinen Engellik Sağlık Kurulu Raporunu hastaneden almak eğitsel değerlendirme raporu alıp kaynaştırma eğitimine başlama işlemini hızlandıracaktır.
RAM, R-ehberlik A-araştırma M-erkezinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Genel ve özel eğitimden faydalanan öğrencilere danışmanlık (rehberlik) yapmanın yanında özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler için de özel eğitim hizmeti verir. Öğrenciye psikolojik yardımda bulunmak, kaynaştırma raporu düzenlemek vb. işler RAM tarafından yapılır. Randevu ile çalışır. Engelli birey için hastaneden sonraki ikinci duraktır.
Bu durumda öğrenci okul öncesi sınıfına kayıt edilir. Bir yıl sonra hazırbulunuşluğa sahip olmazsa bu defa RAM ve Sağlık Kurulu Raporuyla okul öncesi sınıfını tekrrar edebilir. Yine de öğrencilerin yaşdaşlarıyla okumaları esastır.
Daha önceki adı Bakıcı Eğitim Planı olan BEP günümüzde Bireyselleştirilmiş Eğitim Planının kısaltması olarak çevrilmektedir. Genel eğitimde okuyan öğrenciler için MEB yıllık plan hazırlar, öğretmen de günlük planla ders işler. Bu genel eğitimden faydalanmakta güçlük çeken özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere de BEP yapılır. Böylece kişiye özgü bir plan hazırlanmış olur. Örneğin genel eğitimde tüm öğrenciler okuma yaparken BEP yapılan öğrenci o an kendi adını alt alta on defa yazıyordur. BEP planının belli bir şekli yoktur. Bunun yanında plan, 5N1K'ya cevap vermelidir. Yani kim nerede ne öğrenecek gibi sorulara cevap vermelidir. Öğrenciyle ilgilenecek öğretmene doyurucu bilgiler sağlamalıdır ki yeni öğretmen önceki öğretmenin bıraktığı yerden öğrencinin eğitimini devam ettirebilsin.
Veli, öğrenci, sınıf öğretmeni, rehber öğretmen ve branş öğretmenlerinin ortam birliğini paylaştığı herhangi bir yerde öğrencinin neyi bilip bilmediği incelenir. Veliden öğrenci hakkında ayrıntılı bilgi istenir ve bu bilgi raporlaştırılır. Örneğin kullanılan ilaç, geçirilen hastalık, sevilen yiyecek vs. Daha sonra rehber öğretmen; veli ve diğer öğretmenlere öğrencinin farklı gelişen yönlerini açıklar ve eğitsel değerlendirmesini yapar. Bu değerlendirmelerin ışığında öğrencinin neye ihtiyacı olduğuna karar verilir. Öğrencinin okulda haftada kaç saat destek eğitim alacağı, kimin bu eğitimi nerede, ne zaman vereceği vb. sorular yazılı olarak cevaplanır. Toplantıların tekrar sayısı belirlenir, iletişimin bu kişiler arsaında nasıl yapılacağı karara bağlanır. En son tüm bu kişiler BEP'i imzalar ve böylece özel eğitime ihtiyacı olan öğrencinin BEP'e dayalı eğitimi başlamış olur. Artık öğrenci ortaya konan özel hedeflere göre ve belirlenen zaman aralıklarında değerlendirilir. Gelişimi Rehber Öğretmen tarafından takip edilir.
Özel öğrenciler, gereksinim duydukları eğitim miktarınca Destek Eğitim Odasından faydalandırılır. Bazı öğrenciler, genel eğitimi takip edebiliyorken, bazı öğrenciler bazı derslerden haftada iki, bazılarıysa çok daha fazla saatte eğitime ihtiyaç duymaktadır. Bu süreye BEP Hazırlama Birimi karar vermektedir. Okulda gönüllü öğretmen bulunması halinde özel öğrenci için destek eğitim odasında planlama yapılmaktadır. Gönülü öğretmen bulunmaması halinde diğer okullardan gönüllü öğretmen bulmaya çalışılmaktadır. Destek eğitim odasında ihtiyaç duyulan konuda destek eğitim odasında öğretmenle birebir ya da bir öğretmen ve en fazla üç öğrenci olacak şekilde aynı anda ders yapılmaktadır.
Sınıfta kalma olarak bilinen sınıf tekrarı özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler için bir defaya mahsus kullanılabilir. Velinin dilekçesi ve BEP Geliştirme Birminin kararıyla ilkokulda bir kez sınıf tekrarı yaptırılabilir.
Hayır. RAM'ın verdiği rapor eğer çocuk ilkokuldaysa sadece ilkokul süresi için geçerlidir. RAM'a tekrar başvurulmadığında öğrenci artık raporsuz olacaktır. Rapor alınmadan önce öğrenci nasıl genel eğitimden faydalınıyorduysa yeniden diğer öğrenciler gibi olacaktır. Ortaokul veya Liseye geçişte rapora sahip olmak için tekrar RAM'a başvuru yapmak gerekir.
Adres:
Hırkai Şerif Mahallesi, Melek Hoca C. No.67 34091 Fatih / İSTANBUL
Telefon
0212 5211113